Idag:

Haiku

Jag tror att jag skrev mina första Haiku dikter när jag var ganska ung, de äldsta som är med här, är inte så bra. Sedan en tid tillbaka försöker jag skriva dem mera regelbundet, en om dagen (vardagar) är mitt mål.
Jag försöker att ställa bild och text i opposition till varandra, med de är lika ofta i samstämmighet. Jag vill att helheten skall vara lite grand som Haikun i sig självt, det vill säga inte en rättfram betraktelse utan mera ett försök att skapa tankar genom att ställa förhållanden i motsatt till varandra, eller bara göra tankevurpor till förmån för nya tankar.

Haikun kort och snabb
Servern är snabbare
Begrunda med lugn

Tanken som föder Tankar

Tidigare

På väg

Min första utställning var 2011, på galleri Augueli, på söder. Efter att ha gått igenom alla bilder jag tagit sedan jag fick min första digitala kamera 2005, vilket är en hel del bilder, även om det var en bråkdel av vad de är idag, så valde jag ut några och började konstruera tankar och påståenden utifrån dessa.
Det blev utställningen På väg. #påväg är numera min huvudsakliga tagg på Instagram.

En bild kan ersätta många ord.


Elemental Kaos

Ställdes ut två gånger, hösten 2011 och hösten 2012. 2011 var det på ICA Bålsta, tror kanske inte bilderna var rätt för köttdisken på ICA eller publiken rätt för bilderna. Andra gången var på Galleri Hades på Aspuddens bibliotek, bättre hängning, men den utställningen var det inte många som såg.
Bilderna bygger på en sammanslagning av en altartavla i tyg och var sedan uppdelade i triptyker.

I vilken verklighet befinner du dig.


Titta upp

Titta upp arbetade jag med 2011 & 2102, bilderna blev aldrig en egen utställning, men några av dem har varit utställda på Ett Skafferi. Mått mål var att ”betrakta” världen utifrån ett perspektiv som jag känner att man ofta glömmer bort. Bilderna var i svartvitt inte så stora som jag brukade printa och monterade på svarta kapa skivor.

Vart riktar du din blick, när du är ute och går.


IS

Is ställdes ut på Tyresta Cafe i februari 2013. Nu var det inte så mycket byggande av bilder och mening som stod i fokus, mera skapande av färg och form. Bilderna togs nattetid med blixt, ficklampor och färgade filter. ”mörkrumsarbetet” var mer traditionell ljusbearbetning än tidigare bildskapande.

Om natten träder ljuset fram.


Två ansikten

Två ansikten eller Gyllene snittet som den först hette, ställdes ut 2013 på Ett skafferi. Återigen var det ett försöka att skapa ”mening” eller en berättelse i bilden, den här gången med o-manipulerade bilder. Istället försökte jag använde den yttre formen och olikheter.

Ett plus ett måste inte bli två.


Smycken

Från 2013 och ett antal år framåt försökte jag göra fotografiska smycken av min bilder. Format har alltid intresserat mig, jag printar oftast stort men här blev jag intresserad av motsatsen – det lilla. Projektet handlade inte bara om fotot i sig, utan det blev en hel resa. Först var det produktutveckling, det blev ett antal print på plexiglas, lackning och laserskärning innan allt fungerade, sedan var det förpackningsdesign och till sist webshopp och marknadsföring.

Smyckena blev fantastiska och de som hittade fram till sina betraktare bärs fortfarande, tyvärr är jag bättre som fotograf än marknadsförare. Glappet mellan produktionskostnaden och säljbart pris, var också något större än jag förväntat mig :-).

Just de här smyckena finns kvar idag och säljs till priset av silverkedjan och valfri donation.

I det lilla, finns det stora.


Från kust till kust

2014 bilade jag runt Sveriges kust, sov i bilen ibland och på vandrarhem/hotell ibland. Jag gjorde en massa nedslag runt kusten och jag trodde det fanns en Google maps från den resan, men det verkar det inte göra 🙁 . Det här var ett gäng bilder jag ställde ut på Ett Skafferi, jag tror ramarna var viktigare än bilderna. Om jag gjorde den om det här projektet, så skulle jag satsa på bilden i kombination med text.

Några ögonblick från resan.